Spletna nakupovalnica riba˙raca˙rak

Išči

Posebna ponudba

Vse

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Ob prijavi v spletno nakupovalnico riba˙raca˙rak obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima lahko ob vsakem obisku spletne nakupovalnice dostopa do svojega računa (uporabniški profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

 

Cene in ažurnost podatkov
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene v spletni nakupovalnici so označene v evrih in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sošasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.


Fotografije, opisi izdelkov in o izdelkih

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka (predvsem glede barvnega odstopanja).

Besedila ob izdelkih so zgolj informativne narave. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na info@ribaracarak.si ali direktno na proizvajalca izdelka.

Pri oblačilcih namenoma niso navedeni proizvajalci, in sicer gre za izdelke priznanih otroških proizvajalcev, ki pa se ne prodajajo pod njihovo znamko. Ti izdelki so presežek proizvodnje za te znamke in iz tega naslova smo jih kupili mi. Zato pri nekaterih oblačilcih obstaja možnost, da so našitki poškodovani.

 

Naročanje
Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah.

 

Postopek naročanja:

- pri izbranem izdelku ustrezne velikosti pritisnete gumb "V košarico",

- v vsakem trenutku lahko spremljate vsebino košarice v bloku Košarica na desni zgoraj,

- izdelek lahko odstranite iz košarice s pritiskom na gumb v obliki koša za smeti,

- ko želite končati nakup, v bloku Košarica pritisnete gumb "Košarica", kjer lahko preverite vsebino košarice, ta korak lahko preskočite s pritiskom na gumb "Na blagajno",

- v naslednjem koraku se registrirate oz. prijavite,

- sledi izbira naslova, na katerega želite, da vam pošljemo naročene izdelke,

- v naslednjem koraku izberete način dostave,

- nato pa izberete način plačila,

- v zadnjem koraku pa s pritiskom na gumb "Potrjujem moje naročilo" potrdite naročilo,

- v vsakem trenutku se lahko vrnete nazaj na povzetek košarice s pritiski na gumbe "Nazaj" ali navigacijskim gumbom "Povzetek" in spremenite količino izdelka ali izbrišete izdelek.

 

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so podatki o stanju in vsebini naročila vselej dostopni v spletni nakupovalnici v rubriki Moj račun. O morebitni spremembi naročila  oz. preklicu mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-naslov info@ribaracarak.si, kjer mora navesti tudi številko naročila, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o naročilu.
Ponudnik v obljubljenem roku blago diskretno zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

 

Načini plačila
V spletni nakupovalnici ponudnik omogoča plačilo na tri načine, in sicer:

- plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu,

- plačilo po predračunu (s položnico ali elektronsko banko) in

- plačilo s Paypalom.

V primeru plačila z gotovino ob prevzemu poštnemu uslužbencu ali dostavljalcu ob prevzemu paketa kupec izroči gotovino in pošta za kupca opravi plačilo. Pošti Slovenije kupec plača provizijo za plačilo po njihovem veljavnem ceniku.  Pri dostavni službi GLS pa tega stroška ni. V primeru, da kupec paketa s plačilom po povzetju ne sprejme, si pridržujemo pravico, da mu nastale stroške zaračunamo (odpošiljanje in vračanje pošiljke, embalaža).

Na dan 1.9.2020 so provizije znašale:
- nakup do 98,00 EUR (znesek provizije pošti - 1,15 EUR),
- nakup od 98,01 EUR do 501 EUR (znesek provizije pošti - 1,17 % od zneska odkupnine),
- pri nakupu nad 501 EUR (znesek provizije pošti - 5,36 EUR + 0,30% od zneska odkupnine).

V primeru plačila na TRR, kupec ob naročilu prejme obvestilo o računu, kamor je potrebno opraviti nakazilo, po opravljenem naročilu pa kupec prejme na e-naslov še podatke o sklicu. V tem primeru kupec plača provizijo za opravljeno transakcijo banki, ki opravi plačilo. Če v 3 dneh ne prejmemo plačila, bo naročilo stornirano.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

 

Dostava

O dostavi si lahko preberete na podstrani dostava.

 

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Skladno z določili 43(č) Zakona o varstvu potrošnikov (ZvPot) ima kupec pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, in sicer pisno ali na elektronski naslov info@ribaracarak.si. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupec mora blago vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa. Šteje se, da je pošiljka oddana pravočasno, če je oddana v roku. Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Prodajalec kupcu v roku 30-ih dni od prejema sporočila vrne vsa opravljena plačila. Pošiljk z vrnjenim blagom z odkupnino ne sprejemamo.

Za vse morebitne spore je pristojno sodišče v Novem mestu.

 

Hranjenje naročila 

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Na zahtevo lahko potrošnik kopijo naročila prejme na elektronski naslov oz. na fizični naslov, ki je naveden v naročilu. Zahteva se lahko poda na e-naslov info@ribaracarak.si ali pisno na sedež podjetja.

 

Varovanje podatkov

Prodajalec zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki  bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni nakupovalnici opravi nakup) ter pošiljanje reklamnega gradiva (v primeru, da se obiskovalec prijavi na e-novice). Prodajalec jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. Vse podatke, pridobljene preko spletne nakupovalnice, bo prodajalec uporabljal le za lastno uporabo in jih varoval v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Osebni podatki kupcev ne bodo posredovani tretjim osebam ali na katerikoli drug način zlorabljeni.


V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si prodajalec pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje kupcu zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno so hranjeni samo podatki, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem "vdoru" v računalniški sistem prodajalec ne nosi odgovornosti.

Varstvo potrošnikov

Meta Vidiček s.p. posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu.


DomovDomov

Košarica

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica Na blagajno

E-novice

Bookmark and Share